TEKİRDAĞ / ERGENE - BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ CUMHURİYET İLKOKULU

Mrt

Dur yolcu! Bilmeden bastığın bu toprak bir devrin battığı yerdir. Eğil de kulak ver bu sessiz yığın bir vatan kalbinin attığı yerdir.

Çanakkale Geçilmez!

Ana sınıfı olarakMustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları, şehitlerimizi ve Çanakkale Zaferinin 109.yildönümü'nde minnetle andık

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle okulumuzda tören gerçekleştirildi. Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümünde, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatan topraklarını korumak uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.

Mrt

12 Mart 1921'de İstiklâl Marşı'nın kabulünün 103. yıl dönümü okulumuzda düzenlenen törenle kutlandı.

Başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u ve şehitlerimizi rahmetle ve saygıyla anıyoruz.

Şbt

Anasınıfımızda  C vitamini, limonata partisi vererek aile katılımı gerçekleştirdik ve beraber limonatalarımızı içtik.

Şbt

Sıfır Atık Projesi kapsamında öğrencilerimizden gelen etkinliklerEtkinlik kapsamında öğrencilerimiz geri dönüştürülebilen malzemelerle çalışmalar hazırladılar.Hazırlanan çalışmalar okulumuzda sergilenmeye başlandı.Öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Bugün rakamlarımızdan 9’u farklı etkinliklerle öğrendik. Beraber 9 rakamı oyunu oynadik. 9 rakamı tekerlemesi söyledik. 9 rakamı ve arkadaşı kuzucuğun hikayesini canlandırmaları yaptık. Ardından bilgilerimizin pekişmesi için 9 rakamından kuzucuklar yaparak günü tamamladık.

Şbt

Öğrencilerimiz Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Dede Korkut Hikayelerinden yola çıkarak, kendi hikayelerini yazdılar.

Şbt

Bakanlığımız tarafından başlatılan Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Şubat ayı etkinlikleri olarak okulumuzda deyimler ve atasözleri konusu işlendi. Öğrencilerimiz tarafından deyimler ve atasözleri resmedildi ve okul panoları oluşturuldu.

Şbt

TESKİ Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen meclis toplantısında, öğrencilerin oylarıyla yeni yönetim seçildi. Okulumuz öğrencilerinin de katıldığı toplantıda 3/A Sınıfı öğrencilerimizden Meryem İNCEKARA Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı seçildi. TESKİ Genel Müdürü Turhan Toprak'ın öğrenciler ile bir araya geldiği "TESKİ Su Çocuk Meclisi" kendi aralarında karşılıklı görüş alışverişinde bulunarak, okullarında ve kendi çevrelerinde gerçekleştirmek üzere, su tasarrufuna yönelik yapılması gereken çalışmalar konusunda kararlar aldı.

Şbt

Uluslararası Çocukluk Çağı Kanserleri Günü olan 15 Şubat’ta çocukluk çağı kanserleri hakkında farkındalık yaratmak, kanserli çocuklar ve ergenlere, hastalık sonrası hayatta kalanlara ve ailelerine destek sağlamak için küresel bir iş birliği kampanyası yürütülmektedir. 2002 yılından bu yana her yıl 15 Şubat günü, küresel çapta gerçekleştirilen etkinliklerle dünyanın neresinde yaşarlarsa yaşasınlar kanserli tüm çocuk ve ergenlerin tedavi, bakım ve desteğe eşit erişim ihtiyaçlarına dikkat çekilmektedir.

Şbt

Okulumuz 3/A Sınıfı Öğrencileri öğretmenleri ile birlikte marakas yaptılar.Marakas yapımında çok eğlenen öğrencilerimiz marakasları ile ritim çalışması yaptılar.

Şbt

6 Şubat 2023'te Meydana Gelen Depremde Hayatını Kaybedenler İçin Saygı Duruşu yapıldı.

Ock

Millî Eğitim Bakanlığınca bu yıl ilk kez yarıyıl tatilinden önceki son haftada öğrencilerin keyifli, eğitici ve öğretici bir hafta geçirmeleri amacıyla düzenlenen Dönem Sonu Faaliyet Haftası kapsamında okulumuzda çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Bu kapsamda Pazartesi günü okulumuzda geleneksel çocuk oyunları turnuvası düzenlendi ve sınıflarımızda bilgi yarışmaları yapıldı.

Ara

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Okul Gazetemiz Hazırlandı. Öğrencilerimizin yazdıkları mektuplar ve şiirler,çizdikleri resimler gazetemizde yerini aldı. Gazetenin hazırlanmasında emeği geçen öğretmenleri ve öğrencileri tebrik ederiz.

Ara

Okulumuz 4.sınıf  öğrencileri Çorlu'da bulunan Trafik Eğitim Parkını ziyaret etti.Trafik Polisi eşliğinde verilen eğitimde öğrencilerimiz trafik ile ilgili eğitim aldılar. Eğitim veren görevli personele teşekkür ederiz.