TEKİRDAĞ / ERGENE - BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ CUMHURİYET İLKOKULU

May

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Nisan ayı faaliyetleri kapsamında Nisan ayı eylem planı doğrultusunda okulumuzda çalışmalar yapılmıştır. Yapılan çalışmalara ait görseller aşağıda paylaşılmıştır.

Nis

Okulumuz 2/E sınıfı öğrencileri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri dolayısıyla "Minik Eller Büyük Hayaller Projesi" kapsamında "Kumihimo" bileklik etkinlik yaptılar.

Nis

Okulumuz rehber öğretmeni Begüm Yeşilköşe tarafından velilerimize çocuklarda davranış bozuklukları ve sınır koyma konulu seminer verildi.

Nis

Okulumuz Tekirdağ ilinde yapılan okul sporları yarışmalarında "Çemberle İşbirliği Oyunu" yarışmasında Tekirdağ İli Birincisi olmuştur.Birinci olan 1/E sınıfı öğretmenini ve öğrencilerini tebrik ederiz.

Nis

Okulumuz 3.sınıf öğrencileri "Dersimiz Tekirdağ" projesi kapsamında Tekirdağ ilimizin tüm özelliklerini öğrendiler.

Öğretmenleri tarafından hazırlanan bilgi yarışmasında sorulan soruları cevapladılar.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla  Kaymakamımız sayın Kadir Duman, makam koltuğunu temsili olarak okulumuz 2.sınıf öğrencisi İkranur Sezer ve 4.sınıf öğrencimiz Eyüp Ali Yıldız’a teslim etti.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuzda coşkuyla kutlandı.Sınıflarımızın hazırladığı gösteriler velilerimiz tarafından ilgiyle izlendi.

Programın hazırlanmasında emeği geçen öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Nis

Millî Eğitim Bakanlığı ile OPET Petrolcülük AŞ arasında imzalanan protokol ile hayata geçirilen "Tertemiz Yarınlar Okullardan Başlar" projesi kapsamında okulumuzda çalışmalar başladı. Okul proje koordinatörümüz Gözde KUL önderliğinde öğrencilerimiz tohum toplarını okul bahçemizde toprakla buluşturdular.

Nis

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Mart ayı faaliyetleri kapsamında Mart ayı eylem planı doğrultusunda okulumuzda çalışmalar yapılmıştır. Yapılan çalışmalara ait görseller aşağıda paylaşılmıştır.

Mrt

Okulumuz 1/C sınıfı öğretmeni ve öğrencileri Hacivat ve Karagöz etkinliği yaptılar.

Mrt

22 Mart Dünya Su Günü sebebiyle okulumuz 2/E Sınıfı öğrencileri ülkemizde ve dünyada giderek artan tatlı su sorununa dikkat çekmek, suyun önemi ve su tasarrufu gibi konularda farkındalık oluşturmak amacıyla etkinlik düzenlediler. Öğrencilerimize ve öğretmenimize teşekkür ederiz.

Twitter Sonuçları

Mrt

Anasınıfımızda bugün ıçın mutfak etkinliği planladık.‍‍Çocuklarımızın çok yönlü gelişimini desteklemek için yapılan mutfak etkinliğinde velilerimizin de katılımı ile hedeflerimize ulaştık.Malzemeleri ölçme,karıştırma,yiyeceklerin yapılarını gözlemleme,besinlerde oluşan renk değişimlerini ,çeşitli koku ve tatları duyumsama gibi eylemleri gerçekleştirmelerine ortam hazırlayarak çocuklar fen ile ilgili birçok kavramı kazanmış oldular.Gerçek bir yaşam becerisi, paylaşma kavramını kazandırmayı planladığımız mutfak etkinliğimizde işbirliği ve ekip çalışması yapak pizzalarımızı tamamladık.Tam bütün yarım çeyrek kavramlarını konuşarak servislerimizi yaptık afiyetle pizza dilimlerimizi yedik.

Mrt

Okulumuz Ana Sınıfı Öğrencileri ve Öğretmenleri 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerimizi Anma Günü dolasıyla etkinlik yaptılar ve şehitlerimizi andılar.

Mrt

Dur yolcu! Bilmeden bastığın bu toprak bir devrin battığı yerdir. Eğil de kulak ver bu sessiz yığın bir vatan kalbinin attığı yerdir.

Çanakkale Geçilmez!

Ana sınıfı olarakMustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları, şehitlerimizi ve Çanakkale Zaferinin 109.yildönümü'nde minnetle andık

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle okulumuzda tören gerçekleştirildi. Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümünde, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatan topraklarını korumak uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.